Suomen maastohiihdon A-maajoukkue kilpailukaudelle 2010-11
24.5.2010 9:55 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry Suomen maastohiihdon A-maajoukkue kilpailukaudelle 2010 - 2011

Suomen Maastohiihto ry:n hallitus nimesi yksimielisesti päävalmentaja Magnar Dalenin esityksestä seuraavat urheilijat maastohiihdon A-maajoukkueeseen:
Miehet:
Matti Heikkinen
Sami Jauhojärvi
Ville Nousiainen
Lasse Paakkonen
Matias Strandvall

Naiset:
Aino-Kaisa Saarinen
Riitta-Liisa Roponen
Riikka Sarasoja
Kerttu Niskanen
Krista Lähteenmäki
Pirjo Muranen

Tällä hetkellä A-maajoukkueen koko on yksitoista (11) urheilijaa. Suomen Maastohiihto ry:n hallitus päätti myös kokouksessaan, että mikäli huippu-urheilun resursseja saadaan kasvatettua, on tätä kautta mahdollista vielä päästä nimeämään lisää urheilijoita A-maajoukkueen kokoonpanoon. Mikäli täydennyksiä A-maajoukkueeseen vielä tulee, julkaistaan näiden urheilijoiden nimet viimeistään elokuussa.


Päävalmentaja Magnar Dalen lähtee luottavaisin mielin tulevaan kauteen


-Vahvimmat urheilijat ovat nyt joukkueessa ja me annamme heille mahdollisuudet parhaalla mahdollisella tavalla valmistautua maailmancup-, Tour de Ski ja Holmenkollenin 2011 maailmanmestaruuskisoihin, kertoo Dalen.

- Korkeanpaikanharjoittelu yhdessä lisätyn ylämäkiharjoittelun kanssa on päätavoitteemme tänä vuonna. Kokonaisuudessaan A-maajoukkueella on korkeanpaikan leirejä viisi (5) kappaletta: elokuussa Silvaplana (SUI), syyskuussa Ramsau (AUT), lokakuussa Val se Nales (ITA), joulukuussa Davos (SUI) ja helmikuussa Seiser Alm (ITA).

- Odotamme myös uuden 2. valmentajamme Niclas Grönin panosta, hänen osaamisensa voimaharjoittelun, tekniikan, taktiikan, maksiminopeuden ja henkisen valmennuksen puolella on varmasti iso plussa joukkueellemme.

- Huippu-urheilijamme, kuten Saarinen, Roponen, Jauhojärvi ja Heikkinen - he ovat valmiita laittamaan kaiken peliin tulevalla kaudella ja tämä asia on henkisesti iso juttu kaikille joukkueessa mukana oleville. Meillä on myös uusia, erittäin lahjakkaita urheilijoita, kuten Niskanen, Lähteenmäki ja Paakkonen - näillä urheilijoilla oikealla harjoittelulla ja sparrauksella on mahdollisuus tuoda jo tulevalla kaudella kansainvälisiä kärkisijoituksia.
- Nyt suunnittelun ja puhumisen aika on ohi, on aika siirtyä tekemään kovaa työtä jotta päästään tekemään hyviä tuloksia kun lunta alkaa satamaan ja talvi taas koittaa.


Lisätietoja:
Suomen Maastohiihto ry

Magnar Dalen
maastohiihdon A-maajoukkueen päävalmentaja
puh: 045 113 3006   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat