Suomesta 55 urheilijaa Euroopan nuorten olympiafestivaaleille Libereciin
7.2.2011 13:16 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Suomesta 55 urheilijaa Euroopan nuorten olympiafestivaaleille Libereciin

Suomesta lähtee 55 nuorta talvilajien urheilijaa 12.-19.2.2011 Tšekin Liberecissä järjestettäviin Euroopan nuorten olympiafestivaaleihin (EYOF). Suomalaisia osallistuu kaikkiin kahdeksaan lajiin; alppihiihtoon, ampumahiihtoon, maastohiihtoon, mäkihyppyyn, yhdistettyyn hiihtoon, jääkiekkoon, lumilautailuun ja taitoluisteluun. Olympiafestivaalit on kovatasoinen monilajitapahtuma 14-18 -vuotiaille urheilijoille. Aikaisempien EYOF-voittajien joukossa ovat suomalaisista muun muassa mäkihyppääjä Janne Happonen, lumilautailija Peetu Piiroinen ja hiihtäjä Marjaana Pitkänen.

”Jälleen suuri joukko suomalaisnuoria pääsee hakemaan arvokasta kokemusta ja mittaamaan tasonsa eurooppalaisiin kanssakilpailijoihinsa nähden. Tapahtuma on myös harjoittelua Olympialaisia varten, sillä olympiaprotokollat ovat mukana EYOF-kisoissa ja urheilijat ovat osa suurta Suomen joukkuetta yhdessä muiden lajien urheilijoiden kanssa. Tapahtuma on selkeästi erilainen verrattuna lajien nuorten arvokisoihin”, summaa EYOF-joukkueen johtaja Peter Brüll tapahtuman merkitystä.

Suomen joukkue Olympiakomitean nettisivujen tiedotteessa: http://www.noc.fi/?x2008=3575658

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit, European Youth Olympic Festivals (EYOF) ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma (EOC) ja Kansainvälisen Olympiakomitean (IOC) suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Olympiafestivaalit (aikaisemmin Olympiapäivät) järjestetään parittomina vuosina sekä kesä- että talvilajeissa. Kussakin lajissa urheilijat ovat kahdesta eri ikävuosiluokasta ja urheilijoiden ikä vaihtelee 14-18 vuoden välillä riippuen lajista.

Joukkue on tavattavissa Helsinki-Vantaan lentokentällä (terminaali 2) 12.2. klo 9.00 joukkueen johtaja Peter Brüllia lukuun ottamatta, joka matkustaa kisapaikalle jo aiemmin. Haastattelupyynnöt etukäteen tiedottaja Sari Tuunaiselle (sari.tuunainen@noc.fi, 050-3282036).

    
Urheilutoimittajain Liitto
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat