Liitto palkitsi Vuoden tiedottajan ja Vuoden urheilutoimittajan
19.3.2014 17:12 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry
Liitto palkitsi Vuoden tiedottajan ja Vuoden urheilutoimittajan

Vuoden tiedottaja ja Vuoden urheilutoimittaja 2013 (599 x 398)

Liitto palkitsi Vuoden tiedottajan ja Vuoden urheilutoimittajan

Urheilutoimittajain Liiton vuosikokouksen yhteydessä palkittiin tuttuun tapaan Vuoden tiedottaja ja Vuoden urheilutoimittaja. Vuoden 2013 osalta valinnat osuivat Heidi Lehikoiseen ja Jarmo Lehtiseen.

Vuoden tiedottaja 2013 Heidi Lehikoinen on ollut merkittävässä roolissa useiden suomalaisten lajiliittojen kansainvälisissä kilpailuissa. Lehikoinen toimi vuonna 2013 ansiokkaasti ja ammattitaitoisesti suunnistuksen MM-kilpailutapahtuman viestintäpäällikkönä Vuokatissa vastaten mm. tapahtuman verkkosivuista, sosiaalisesta mediasta, paikallisista tiedotustilaisuuksista, tapahtumaviikon kisalehtien toimittamisesta ja viestintätyöryhmän organisoinnista.

Lehikoinen on ollut omalta osaltaan merkittävässä roolissa myös suomalaisen maastohiihdon tiedottamisessa. Joustava toimintatapa niin liiton tarpeiden kuin yksittäisten urheilijoiden ja hiihtotapahtumien mediatarpeiden tuottajana on ollut lajille lähes elintärkeä. Maastohiihdossa kuvaan astuu myös suuri lajirakkaus ja tunne, joka positiivisella tavalla värittää Vuoden tiedottajan työskentelyä ja intohimoista tekemistä. Viimeisin taidonnäyte saatiin viime viikonloppuna Heidi Lehikoisen hoitaessa Kontiolahden ampumahiihdon maailmancupin tiedotuksen ammattitaitoisesti, päättäväisesti ja tinkimättömästi.

- Olen iloisen positiivisesti yllättynyt tästä valinnasta. Kontiolahden Urheilijat tekivät Kaisa Mäkäräisen mukaan hänestä ampumahiihtäjän. Minusta vuoden 1999 Kontiolahden MM-kilpailut tekivät tiedottajan ja urheilutoimittajan!
- Iso kiittäminen on myös Hiihtoliiton Elina Heinolaa sekä Suomen Paralympiakomiteaa, jotka ovat molemmat antaneet minulle mahdollisuuden tehdä urheilun parissa työtä, summasi Lehikoinen taustojaan.

Vuoden urheilutoimittajaksi tuttu radioääni Yleltä

Vuoden urheilutoimittaja Jarmo Lehtinen sai vakinaisen työn Yleisradiossa huhtikuussa 1983. Hienoa uraa urheilun parissa tuli viime vuonna täyteen jo 30 vuotta. Lehtinen on kiertänyt olympialaisia jo reilusti yli tusinan eli kahdeksan kertaa talviolympialaisissa ja saman verran myös kesäolympialaisissa.

Yleisurheilun MM-kilpailuja suomalaisille tuttu radioääni on selostanut radiolle alusta alkaen – ensimmäisen kerran Helsingissä vuonna 1983. Kalevan Kisoissa mies on ollut lähes 30 kertaa. Jarmo Lehtinen on selostanut kaikki hiihdon arvokilpailut 1990-luvun alusta lähtien. Myös mäkiviikkoja on kertynyt useita.

Lehtinen on selostanut pitkän uransa aikana niin Paavo Noposen, Antero Viherkentän, Juhani Sipilän, Raimo Häyrisen kuin Pertti Tapolankin kanssa. Urheilun selostamisessa hän on ollut kaikkiruokainen eli lajivalikoimaan ovat mahtuneet niin maastohiihto, mäkihyppy, yhdistetty, yleisurheilu, maastojuoksu, jalkapallo, jääpallo, sulkapallo, tennis kuin maantiepyöräilykin. Eikä tietenkään voi unohtaa urheiluradioiden toimittamisia, joita Lehtinen on tehnyt selostustehtävien ohella koko työuransa ajan.

- Tämän suurempaa arvostusta ei voi saada, kun on valittu omasta porukasta urheilutoimittajien joukosta. Olen oppinut teistä monelta todella paljon ja on mahtavaa juhlia tätä valintaa teidän kanssanne, kiitteli Lehtinen vuosikokouksen osallistujia.

 

Kuva: Matti Hannula.

 

 


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat