Suomen joukkue matkustaa Kiinan Nanjingiin nuorten kesäolympialaisiin 16.-28.8.
13.8.2014 17:19 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Suomen joukkue matkustaa Kiinan Nanjingiin nuorten kesäolympialaisiin 16.-28.8.

 

Järjestyksessään toiset nuorten kesäolympialaiset järjestetään 16.-28. elokuuta 2014 Kiinan Nanjingissa. Suomen joukkueen 14 urheilijaa aloittivat maanantaina matkansa kohti Kiinaa.

 

Nuorten Olympialaiset (Youth Olympic Games) on Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) alaisuudessa järjestettävä tapahtuma, jossa yhdistyvät urheilu, kulttuuri ja koulutus. Tämän vuoden nuorten kesäolympialaisista alkaa myös uuden olympialajin golfin kisataival.

 

Suomen joukkuetta johtaa Suomen Olympiakomitean projektipäällikkö Peter Brüll ja joukkueen urheilijavahvuuteen kuuluu 6 tyttöä ja 8 poikaa. Joukkueen mukanan Kiinaan matkustaa myös KOK:n Nuoreksi Lähettilääksi (Young Ambassador) nimetty taitoluistelun MM-pronssimitalisti ja kolminkertainen EM-mitalisti Laura Lepistö.

 

– Suomen joukkue pyrkii saamaan voittoja ja menestystä, mutta mitalit eivät ole ainoita tavoitteita tässä upeassa tapahtumassa. Suurimmalle osalle nämä ovat ensimmäiset arvokisat. Tavoitteena on hankkia kokemusta ja kerätä motivaatiota sekä harjoitella entistä kovemmin tullakseen huippu-urheilijaksi, joukkueen johtaja Brüll painottaa.

 

Suomalaisia mukana kahdeksassa lajissa

 

Suomalaisväriä nähdään Nanjingin urheilutantereilla kahdeksassa lajissa: ampumaurheilussa, beach volleyssa, golfissa, jousiammunnassa, nyrkkeilyssä, purjehduksessa, telinevoimistelussa ja uinnissa. Suomen historian ensimmäiset olympiagolfarit Oliver Lindell ja Sandra Salonen odottivat lentokentällä kisakoneen lähtöä ja kisaurakan alkua luottavaisin mielin.

 

– On hienoa, että golfista on tullut olympialaji, koska se on hieno ja erilainen urheilulaji. Näistä kisoista pääasiassa haluan, että tästä tulee hieno kokemus ja otan kaiken irti. Tietysti olisi hieno pärjätä kisoissa, mutta siellä on kovia pelaajia. Jos olen top kymmenessä, niin olen tosi tyytyväinen, Salonen kommentoi.

 

– Varmasti on tulossa tosi hieno reissu. Mitalia olen lähdössä hakemaan sekä henkilökohtaisesta kilpailusta että joukkuekilpailusta, Lindell kommentoi.

 

Nuorten olympialaisiin osallistuvat nuoret ovat 14–18 vuoden ikäisiä. Kisoihin osallistuu yli 200 maata ja noin 3 500 urheilijaa. Nuorten olympialaiset järjestetään joka neljäs vuosi siten, että kesäkisat ovat samana vuonna kuin talvilajien olympialaiset ja talvikisat samana vuonna kuin kesälajien olympialaiset.

 

Kisalinkkejä

Suomen joukkueen tunnelmia voi seurata Suomen Olympiakomitean sivuilta: www.sport.fi/olympiakomitea sekä seuraamalla Olympic Team Finlandia sosiaalisessa mediassa:

Facebookissa: www.facebook.com/olympicteamfinland
Twitterissä: www.twitter.com/OlympicTeamFI
Youtubessa: www.youtube.com/user/OlympicTeamFinland
Instagramissa: www.instagram.com/olympicteamfinland
TeamUpissa: www.tmup.co/t/OlympicTeamFinland

Olympiakomitean Nanjing-kisasivut: www.sport.fi/olympialaiset/nuorten-olympiakisat/nanjing-2014

Suomen joukkueen sähköinen esite: http://epaper.edita.fi/olympiakomitea/OlympicTeamFinland_Youth/

Kisajärjestäjien sivut: www.nanjing2014.org/en/

 

Suomen joukkueen tiedotus ja tulospalvelu hoidetaan Suomesta käsin. Yhteyshenkilö: Olympiakomitea, Mika Noronen, puh. 040 504 8714, mika.noronen@noc.fi.

 

Lähde: Suomen Olympiakomitean tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat