Yleisurheilun Suomi-Ruotsi -ottelu Tampereella 2016
24.11.2014 9:56 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Yleisurheilun Suomi-Ruotsi -ottelu Tampereella 2016

 

Yleisurheilun Suomi­-Ruotsi -maaottelu järjestetään Tampereella vuonna 2016. Se on ensimmäinen kerta, kun perinteikäs maaottelu järjestetään Suomessa muualla kuin Helsingissä. Suomen Urheiluliiton hallitus myönsi kilpailun Tampereelle.

 

- Olympiastadionin vuosina 2016-2019 toteutettava perusparannushanke tarjosi mahdollisuuden viedä maaottelu ensi kertaa maakuntaan. Maaottelun tunnelma on nyt mahdollista kokea Ratinan stadionilla, SUL:n puheenjohtaja Vesa Harmaakorpi sanoo.

 

Vuoden 2017 maaottelu kilpaillaan Ruotsissa, mutta maaottelun maakuntamatka jatkuu kesällä 2018.

 

- Vuoden 2018 maaottelun järjestäjä päätetään kesän 2016 kilpailun jälkeen. Näin siksi, että nyt on mahdoton sanoa, mitä mahdollisia muita kansainvälisiä kilpailuja Suomessa järjestetään 2018. Vielä ei tiedä esimerkiksi, onko Turun Paavo Nurmi Games silloin Kansainvälisen Yleisurheiluliiton Timanttiliigan osakilpailu, Harmaakorpi jatkaa.

 

SUL neuvotteli vuoden 2016 maaottelun järjestämisestä Tampereen lisäksi Lahden ja Turun kanssa.

 

- Meillä oli vain hyviä vaihtoehtoja. Jokaisella ehdokkaalla oli maaotteluun sopiva stadion, rutkasti järjestelyosaamista ja taustavoimana kaupunki, joka oli erittäin kiinnostunut maaottelusta. Kaikki nytkin neuvotteluissa mukana olleet paikkakunnat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa järjestää maaottelu 2018, Harmaakorpi toteaa.

 

Pyrinnöllä vahvat näytöt osaamisesta

 

Harmaakorven mukaan tavoite on, että vuoden 2016 maaottelu imaisee Ratinan stadionin katsomot täyteen. Kaksipäiväisen kilpailun budjetti on miljoonan euron luokkaa ja vaatii kaikkineen useamman sadan hengen organisaation.

 

- Tampereella järjestelyt toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Tampereen Pyrinnön, Tampereen kaupungin tapahtumayksikön ja liikuntatoimen sekä Suomen Urheiluliiton kesken, sanoo SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä.

 

- Pyrinnöllä on erittäin vahvat näytöt kovan tason kilpailujen järjestelyosaamisesta muun muassa 22-vuotiaiden sekä junioreiden EM-kilpailujen, Euroopan Nuorten Olympiafestivaalin ja Kalevan kisojen järjestelyistä.

 

Lisätiedot: Suomen Urheiluliitto, toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä, puh. 0400 506 014.

 

Lähde: Suomen Urheiluliiton tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat