Urheilijavalinnat vammaishiihdon MM-kilpailuihin 23.1.-1.2.
30.12.2014 10:13 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Urheilijavalinnat vammaishiihdon MM-kilpailuihin 23.1.-1.2.

 

Suomen edustusjoukkue vammaishiihdon MM-kilpailuihin 23.1.-1.2.2015 Cableen, Yhdysvaltoihin on valittu. Valittujen joukossa on pari arvokilpailukonkaria sekä MM-ensikertalaisia.

 

Vammaishiihdon päävalmentaja Toni Myllylän mukaan MM-kilpailujen urheilijavalinnoissa huomioitiin viime kauden näyttöjen lisäksi myös juuri päättyneen Vuokatin maailmancupin tulokset.

 

- Katsoimme, onko tapahtunut kehitystä ja onko odotettavissa, että kehitys jatkuu nuorempien potentiaalisten urheilijoiden kohdalla. Loppujen lopuksi valintojen tekeminen kisoihin oli helppoa, ne valittiin, ketkä sijoittuivat Vuokatissa maailmancupin pisteille.

 

Joukkueessa on luonnollisesti kisakonkarit Ilkka Tuomisto ja Maija Järvelä. MM-ensikertalaisina Cableen on valittu Sini Pyy, Juha Härkönen sekä Inkki Inola.

 

- Sinillä ja Juhalla on arvokisakokemusta paralympialaisista, mutta nyt edessä on ensimmäiset maailmanmestaruuskisat. Maijalla meni viime kausi vähän sairastellessa, mutta paralympialaisissa tuli kaksi neljättä sijaa. Nyt Maija on kovassa kunnossa, kun Vuokatissa oli podiumilla jokaisessa startissaan sekä ampumahiihdossa että maastohiihdossa, Myllylä kertoo.

 

Cablen MM-kisajoukkueeseen nimettyjen joukossa on uusi tuttavuus, maailmancup-debyyttinsä Vuokatissa hiihtänyt Inkki Inola.

 

- Inkki on vasta 15-vuotias poika, joka sai luokituksen näkövammaisten luokkaan. Hiihti nyt ensimmäistä kertaa maailmancupissa ja heti komeasti pisteille. Todella lupaava vammaishiihtäjä tulevaisuudessa ja luonnollinen valinta joukkueeseen, joskin näyttää siltä, ettei Inkki vielä lähde MM-kisoihin vaan tähtää enemmänkin seuraaviin paralympialalaisiin, Myllylä kertoo.

 

Vammaishiihdon MM-kilpilut järjestetään Cablessa, Yhdysvalloissa. Wisconsinissa sijaitsevaan kaupunkiin odotetaan yli 150 urheilijaa kahdestakymmenestä maasta. Kaikki kilpailut järjestetään Telemark Resortissa, joka sijaitsee kolmisen kilometriä Cablen keskustasta.

 

- Olemme olleet siellä cupia hiihtämässä pari vuotta sitten. Paikkana se on hyvin rauhallinen, aavistuksen syrjässä oleva kilpailukeskus. Pystyhiihtäjille ladut on erittäin loivapiirteisiä ja aika kovavauhtisia, kelkkahiihtäjille rata on selvästi jyrkkäpiirteisempi, Myllylä kertoo-

 

- Edellisten kisojen perusteella varsinkin Maija tykkäsi vapaalla tyylillä näistä latuprofiileista, toki kelit vaikuttavat aina siihen, onko nopea vai hidas latu, mutta ei missään tapauksessa mitenkään erityisen huono meille.

 

Suomen joukkue

Maija Järvelä
Ilkka Tuomisto
Sini Pyy
Inkki Inola
Juha Härkönen

 

Lähde: Suomen Hiihtoliiton tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat