Suomesta yhdeksän urheilijan joukkue freestylehiihdon MM-kilpailuihin Itävaltaan 14.-25.1.
8.1.2015 17:41 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Suomesta yhdeksän urheilijan joukkue freestylehiihdon MM-kilpailuihin Itävaltaan 14.-25.1.

 

Freestylehiihtäjien katseet suuntautuvat seuraavaksi kahdeksi viikoksi Itävallan Kreischbergiin, missä lasketaan lajin MM-kilpailut ensimmäistä kertaa yhdessä lumilautailijoiden kanssa 14.-25. tammikuuta 2015. Ski Sport Finland valitsi kilpailuihin yhdeksän urheilijaa.

 

Suomalaislaskijoita kilpailuissa on mukana viidessä lajissa. Ensimmäisinä suomalaisista pääsevät vauhtiin kumparelaskijat, joiden ohjelmassa on normaali kumparekilpailu sekä parikumpareet. Suomen joukkueessa laskevat viime viikonloppuna Calgaryn maailmancupissa kuudenneksi laskenut Jimi Salonen ja kummassakin kauden maailmancupkilpailussa finaaliin yltänyt Jussi Penttala.

 

– Kumparelaskussa ollaan saavuttamassa maailman kärkeä. Toki töitä edelleen tehtävä ja kova kansainvälinen taso pitää laskijat ja valmentajat hereillä, mutta mahdollisuudet positiiviseen yllätykseen MM-kisoissa on olemassa, Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja ja huippu-urheiluvastaava Marko Mustonen miettii.

 

Freeski-lajeissa laskee kaiken kaikkiaan kuusi laskijaa, joista kaksi ski halfpipessä ja neljä ski slopestylessä. Lumikourussa laskevat edellisissä MM-kilpailuissa viidenneksi ja Sotshin olympialaisissa kahdeksanneksi laskenut Antti-Jussi Kemppainen sekä viime kevään nuorten MM-kilpailujen pronssimitalisti Kalle Hildén.

 

– AJ:ltä odotamme finaalipaikkaa ja siellä venymistä taistelemaan kärkisijoista edellisten kisojen tyyliin, Mustonen ennakoi.

 

Ski Slopestylessä mukana on suhteellisen kokematon joukkue. Neljästä laskijasta ainoastaan Aleksi Patjalla on kokemusta aikuisten arvokisoista, toissakeväältä Vossista ja viime talvelta Sotshin talviolympialaisista. Rovaniemeläisen Patjan lisäksi joukkueessa ovat mukana viime kevään nuorten maailmanmestari Joona Kangas sekä nousuaan maailman huipulle tekevät Daniel Antell ja Miika Virkki.

 

– Ennakkoasetelmissa slopestyle on suurin kysymysmerkki, koska tällä kaudella ei esimerkiksi maailmancupin kisoja ole ollut lainkaan ennen MM-kisoja. Osa urheilijoista suuntaa jo tällä viikolla Ranskaan SFR-Tourin kisoihin ja se toimii hyvänä kenraalina ennen MM-kisoja, joka muuten olisi kauden avauskisa usealle urheilijalle, Mustonen summasi.

 

Viime kausina parhaasta suomalaismenestyksestä on vastannut skicrossari Jouni Pellinen. Sotshin olympiafinaalissa polveaan loukannut helsinkiläinen on toipunut hyvin viime talven tällistä ja janoaa menestystä MM-kilpailuista. Pellisen seuraksi MM-kilpailuihin odotetaan Niki Lehikoista, joka antaa viimeiset näytöt tänä viikonloppuna Val Thorensin maailmancupissa.

 

– MM-kisoissa säilyy jännitys viimeiseen päivään asti, kun kokenut arvokisamenestyjä Pellinen pääsee vauhtiin teknisella ja suhteellisen lyhyellä skicross-radalla. Viime keväänä Pellinen oli maailmancupissa samalla radalla kuudes, joten sen pitäisi sopia hänelle hyvin. Lehikoiselta odotetaan vielä tämä viikonloppu lisänäyttöjä ja toivotaan Ranskasta onnistumista, että saadaan nuori urheilija mukaan kisoihin, Mustonen kertasi.

 

Freestylen ja lumilautailun MM-kilpailujen kanssa samaan aikaan järjestetään Yhdysvaltojen Aspenissa Xgames, jossa suomalaissuksijoista on mukana Antti Ollila ski slopestylessä. Karsinnat Kalliovuorilla lasketaan 22.1. ja finaalit 24.1.

 

Suomen freestylemaajoukkue (joukkuetta voi täydentää 11.1. saakka)

Kumparelasku

Jussi Penttala, Freestyleseura Moebius (9.10.1993
Jimi Salonen, Jyväskylän Freestyleseura (3.10.1994)

Ski Cross

Jouni Pellinen, Imatran Urheilijat (11.5.1983)

Ski Halfpipe

Antti-Jussi Kemppainen, Ruka Slalom (21.7.1989)
Kalle Hildén, Freestyleseura Moebius (23.4.1994)

Ski Slopestyle

Joona Kangas, Levi Ski Club (28.4.1997)
Aleksi Patja, Mountain Club Ounasvaara (30.10.1995)
Miika Virkki, Mountain Club Ounasvaara (5.1.1997)
Daniel Antell, Freestyleseura Moebius (2.8.1996)

Valmentajat
Lauri Kolomainen, kumparelasku
Olli Cajan, ski halfpipe / ski slopestyle
Tomi Uuniemi, ski halfpipe / ski slopestyle
John Lindh, ski cross

Suksihuolto Tero Ukkonen
Joukkueenjohtaja Marko Mustonen
Lääkäri Tapio Mäkinen
Fysioterapeutti Mikko Patrikainen
Viestintä ja mediayhteyshenkilö Jussi Väätäinen
Video- ja valokuvaaja Matti Ollila

 

Lisätiedot: tuottaja Jussi Väätäinen, puh. 045 120 9920, jussi.vaatainen@skisport.fi.

 

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat