Hannu Jalonen uusi Urheilutoimittajain Liiton golfmestaruuden
14.6.2015 15:34 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Hannu Jalonen uusi Urheilutoimittajain Liiton golfmestaruuden

 
Helsingin Urheilutoimittajien Hannu Jalonen uusi
Urheilutoimittajain Liiton golfmestaruuden
kesäkuussa Kullo Golfin kentällä.


Hannu Jalonen uusi Urheilutoimittajain Liiton golfmestaruuden

Ukkonen ja rankkasade koettelivat pelaajia Urheilutoimittajain Liiton golfmestaruuskilpailuissa, mutta pienet vastoinkäymiset oli tehty voitettaviksi. Viitisenkymmentä pelaajaa pääsi pelaamaan Kullo Golfin kentällä täydet kaksi kierrosta, ja parhaat erottuivat joukosta.

Liiton mestaruuden vei toisen kerran peräkkäin Hannu Jalonen. Helsingin Urheilutoimittajia (HUT) edustava Jalonen pelasi avauspäivän 78 lyönnillä ja varmisti mestaruutensa toisen päivän 82 lyönnillä. HUT:n Seppo Jolkkonen jäi kuuden lyönnin päähän, vaikka pelasi toisen päivän parhaan kierrostuloksen (81).

– Mestaruus ratkesi varmaan pitkälti avauspäivänä, vaikka Seppo painoi toisena päivänä kovaa päälle, Jalonen arvioi.

Hän nautti pelaamisesta Kullon väylillä ja viheriöillä. Kenttä oli etenkin sateettomana toisena päivänä hyvässä kunnossa, ja tuloksen tekoa auttoi samassa ryhmässä pelanneen Jolkkosen haukankatse. Jalosen mukaan Jolkkonen löysi pallot hyvin, vaikka ne olisivat ajautuneet väylien sivuunkin.

– Helppoahan se oli, kun olit koko ajan keskellä väylää, Jolkkonen heitti takaisin.

Kaikkiaan mestaruus oli Jaloselle kolmas Urheilutoimittajain Liiton kilpailuissa, jotka nimettiin päätukijan mukaan Veikkaus Press Golf Championship -kilpailuiksi. Jalosen peli kulki, mutta moni muu saattoi kisapäivien aikana todeta, että Minea Blomqvist-Kakon luonnehdinta golfista "pirun keksimänä pelinä" pitää ajoittain paikkansa.

Blomqvist-Kakon lisäksi mukana olivat ammattilaispelaajat Noora Tamminen ja Mikko Korhonen, jotka antoivat urheilutoimittajille kiriapua kentällä.


Hannu Jalonen ratkaisi Urheilutoimittajain Liiton
mestaruuden eli Veikkaus Press Golf Championship
-kilpailun ykkössijan jo avauspäivän vahvalla pelillä.
Pokaali pääsi tuttuun kotiin, sillä Jalosen nimi
kaiverretaan siihen kolmannen kerran.


Juhlakilpailu olia arvoisensa

Liiton mestaruudesta pelattiin 8.–9. kesäkuuta 25-vuotisjuhlakilpailun merkeissä. Jukka Suomela isännöi kilpailuja mestarillisesti, eikä pelaajilla ollut moitteen sanaa. Suomela teki kahdessa päivässä kovan urakan Kullo Golfin ja kilpailujen lukuisten tukijoiden avulla.

Nesteen isännöimä juhlaillallinen Haikon kartanossa oli mahtava huipennus kilpailuille, vaikka siinä vaiheessa oltiinkin vasta ohitettu puolimatkan krouvi. Suomela pystyi kilpailujärjestelyjen lisäksi pitämään oman pelinsä kuosissa. Hän voitti isojen tasoitusten B-sarjan 71 pistebogeypisteellä. HUT:n kolmoisvoiton varmistivat Kaija Yliniemi ja Jukka Pelkonen.

Tasoituksellisen A-sarjan ykköseksi pelasi Lahden Juha Hölttä yhteistuloksella 151. Kotkan Jukka Lehtoranta oli toinen samalla tuloksella, ja Jalonen oli kolmas.


Voittajien kohtaaminen. Jukka Suomela (vas.)
järjesti mestarillisesti Urheilutoimittajain Liiton
golfkilpailut Kullo Golfin kentällä ja iltajuhlan Haikon
kartanossa. Myös peli kulki, sillä Suomela voitti
tasoituksellisen B-sarjan ylivoimaisesti. Tasoituksellisen
A-sarjan ykköseksi ylsi Lahden Juha Hölttä (oik.).

Liiton kilpailujen yhteydessä pelattiin ensimmäisenä päivänä perinteinen Mercedes-Benz Press Golf, jossa kamppailtiin HUT:n mestaruudesta, HUT:n avoimesta mestaruudesta, sekä moottori, auto- ja liikennetoimittajien paremmuudesta ja päätöspäivänä vielä Veikkauksen tukema Rio Golf. Urheilutoimittajista yksi pari eli Riitta Koivuranta ja Timo Pasanen pääsevät tavoittelemaan olympiamatkaa Rioon. Se ratkeaa 17. syyskuuta pelattavassa finaalissa.

Päällekkäisten kilpailujen paljous toi mielenkiintoa, mutta myös haasteita. Suomela sanoikin avauspäivänä, että jos Kullo Golfin tulospalvelu selviää urakasta virheettä, se on eräänlainen Suomen ennätys. Ihan täydellisesti ei mennyt, sillä pieni virhe tuli joukkuekilpailun pisteiden kanssa. Kiertopalkinto meni Turun kerholle, vaikka se kuului Lahdelle. Pisteet oli ensin laskettu Rio Golfin sääntöjen mukaan, eikä kolmen pelaajan pistebogeytuloksena kahdelta päivältä. Lahti voitti pisteen erolla ennen Helsinki ykköstä ja Helsinki kuutosta.

Historiaa kilpailuissa tehtiin sikäli, että kilpailurupeaman aikana saatiin selville peräti seitsemän seuraavan vuoden kilpailuisännät. Ensi vuonna pelataan taas Kullon kentällä, 2017 Salossa, 2018 Hämeenlinnassa, 2019 Tampereella, 2020 Jyväskylässä, 2021 Kuopiossa ja 2022 Lahdessa.

Teksti: Kaija Yliniemi
Kuvat: Lauri Karppinen

 

Kiitos yhteistyökumppaneille:

Applari
Bridgestone Golf
Butiken på Landet
Champagne Taittinger
Eurosport
Flow Drinks
Golf Coat
Gorm / Event Management Group Oy
Gourmet Gruppen Finland
Haikko
Halti
Helsinki Capital Partners
Infront Finland
Jokerit
Kiriprintti
Knorring
Kullo Golf Club
Mercedes-Benz / Veho
Porvoon kaupunki
Pääskytakka
Scandic
Neste
Studioseppoilmari
Suomen Golfliitto
Veikkaus
Vierumäki Golf
Viking Line


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat