Päivitetty historiikki liiton 85-vuotisjuhliin
27.1.2016 12:55 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Päivitetty historiikki liiton 85-vuotisjuhliin

Antti O. Arposen Urheilutoimittajain Liiton 60-vuotisjuhlavuodelle eli jo neljännesvuosisata sitten toimittama historiikkikirja ”Amatööreistä ammattilaisiksi” on viimeinkin saamassa päivityksen. Uuden kirjan, jonka nimi voisi olla nykyiseen some-maailmaan hyvin istuen vaikka ”Ammattilaisista takaisin amatööreiksi”, on tarkoitus ilmestyä liiton 85-vuotisjuhliin eli vuoden 2016 loppupuolella.

Alun perin uutta historiikkia pyydettiin itseoikeutettuna kirjoittamaan Antti O. Arponen itse, ja hän myös lupautui tehtävään. Arposen vakava sairaus johti kuitenkin ennenaikaiseen poismenoon, ja kirja jäi hänen osaltaan suunnitteluasteelle.

– Antin oli tarkoitus päivittää liiton ensimmäiset 50 vuotta eli vuodet 1931–1981. Hänellä oli mielessä jo uusi lähtökulma asiaan, mutta se jäi nyt toteuttamatta. Ehdimme istua saman pöydän ääreen ainoastaan kerran ennen kuin tauti selätti taistelijan, kirjan toiseksi kirjoittajaksi lupautunut Lauri Karppinen kertoo.

Vapaapalokuntalaiseksi Arposen tilalle – mutta ei todellakaan korvaajaksi – lupautui hetken miettimisen jälkeen liiton pitkäaikainen varapuheenjohtaja Asko Tanhuanpää. Hänen tehtävänään on nyt pureutua historian ensimmäisiin vuosikymmeniin Arposen kirjoittaman historiikin ja Suomen Urheiluarkistossa säilytettävien vanhojen pöytäkirjojen pohjalta.

– Tanhuanpää aikoo haastatella myös kaikki elossa olevat liiton entiset puheenjohtajat ja asiamiehet, selvittää Karppinen, jonka oma osuus keskittyy vuosiin 1981–2016.

Uudessa historiikissa tulee olemaan oma sijansa myös Vuoden Urheilijan valinnoille sekä liiton jäsenyhdistyksille.

Löytyykö sinulta hyviä kuvia historiikkiin?

Lauri Karppisen johtama historiatoimikunta toivoo myös jäsenkunnalta apua historiikin tekemiseen. Erityisenä toiveena on saada kentältä hyviä kuvia julkaistavaksi kirjassa.

Kuvat voi lähettää Asko Tanhuanpäälle joko postitse (Aittastentie 138, 27320 Ihode) tai sähköpostitse (asko.tanhuanpaa@jippii.fi).


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat