Fair Play -lehti: Kunnianosoitus pelaajalegendalle
22.3.2016 9:09 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Kunnianosoitus pelaajalegendalle

Onneksi meillä raumalaisilla on sentään tarjota sellaiset herrat kuin Timo Soini ja Mika Kojonkoski esimerkkeinä Raumalla syntyneistä suurmiehistä. Ikävä myöntää, mutta kaikkien aikojen tunnetuimmat raumalaisina pidetyt jääkiekkomiehet ovat nimittäin syntyneet jossain ihan muualla. Teppo Rastion (alk. Rindell) passissa lukee syntymäpaikkana Naantali, Matti Keinonen on lähtöjään Tampereelta, Seppo Mäkelä alun perin porvoolainen ja Erkka Westerlundkin Pernajan poikia.

Raumalaisina edellä mainittuja kiekkoleijonia kuitenkin pidetään, eikä siitä suostuta kanaalin partailla tinkimään sen paremmin kuin Lukon vuoden 1963 mestaruudesta Suomen kansallisen kiekkohistorian kiistatta puhutuimpana tapahtumana.

Teppo Rastio täytti 80 vuotta helmikuussa 2014, mikä sai sanomalehti Länsi-Suomen ja paikallisradio Ramonan palveluksessa uransa tehneen urheilutoimittajakollega Pekka Walleniuksen tarttumaan kynäänsä. Elämäntyöstään vuonna 2014 Pentti Lindegren -palkinnon saanut Wallenius tunnetaan Raumalla paitsi ”Sinikeltaisena äänenä” myös tuotteliaana raumalaisen kiekkohistorian ikuistajana.

Lue lisää Numero 4 Teppo Rastio -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2016.

 


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Maaliskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat