Urheilutoimittajain Liitto jakoi tunnustusta: Vuoden urheilutoimittaja Heikki Kulta
30.3.2016 17:11 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Urheilutoimittajain Liitto jakoi tunnustusta: Vuoden urheilutoimittaja Heikki Kulta

Urheilutoimittajain Liiton hallitus valitsi vuoden urheilutoimittajaksi turkulaisen pitkän linjan toimittajan Heikki Kullan. Kuusjoelta lähtöisin oleva Kulta, 59, aloitti lehtimiesuransa jo vuonna 1975 urheiluosaston kesätoimittajana Salon Seudun Sanomissa. Turun Sanomiin hän pääsi vakinaiseksi vuonna 1978. Kuluvan vuoden alusta Kulta on ollut osa-aikaeläkkeellä.

Oman luonnehdintansa mukaan urheilutoimittajana ”kaikkiruokaisen” Heikki Kullan ”leipälajit” nuorempana olivat yleisurheilu ja jääkiekko, mutta tutuiksi tulivat muutkin lajit, kuten esimerkiksi suunnistus ja hiihto. Yleisurheilun ja hiihdon nuorten arvokilpailujen kävijänä Kulta uskoo pitävänsä hallussaan Suomen ennätystä, niitä on yhteensä takana 28.

Nykyiseen ykköslajiinsa moottoriurheiluun ja erityisesti Formula ykkösiin Kulta tutustui ensimmäisen kerran vappuna 1983, kun kokeneemmat helsinkiläiskollegat Kaarlo Sundell ja Esa Sulkava houkuttelivat nuoren turkulaisen kesken Saksassa pelattujen jääkiekon MM-kilpailujen Italian Imolaan F1-kilpailua seuraamaan.

Kuluvan kauden avauskilpailu Australiassa on Kullalle jo järjestyksessään 324. paikan päällä. Enemmän F1-kilpailuja ovat toimittajan ominaisuudessa nähneet ainoastaan Antti Puskala ja Erkki Mustakari. Kulta on todistanut läheltä kaikki Kimi Räikkösen voitot, Mika Häkkisen ykköstiloista jäi yksi väliin.

SUL valitsi Heikki Kullan vuoden toimittajaksi vuonna 1994 ja 1999 hän sai AKK:n tunnustuspalkinnon numero 1.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat