Hannu Jalonen pelasi liiton golfmestariksi
22.6.2017 8:52 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Hannu Jalonen pelasi liiton golfmestariksi

Hannu Jalonen pelasi liiton golfmestariksi

Urheilutoimittajain Liiton golfmestaruuskilpailuilla on jo pitkät perinteet. Tänä vuonna palloa putattiin reikään 5.–6. kesäkuuta Salossa ja mestaruuksista pelattiin jo 27 kerran. Salo Golfissa pidetyssä kilpailussa järjestelyvuorossa oli Turun Urheilutoimittejien Kerho. Kilpailun isäntänä toimi viime vuoden mestari ja Salo Golfin toimitusjohtaja Tomi Paju. Sateisen ja tuulisen kylmän avauspäivät jälkeen näytti, että isännät olisivat kohteliaita isäntiä, mutta toinen päivä toi valoa salolaistenkin peliin.

Lyöntipelissä voittoon pelasi vuoden tauon jälkeen Helsingin paikalliskerhon Hannu Jalonen tasaisella kahden kierroksen esityksellä 156 (78+78). Paju nousi toiseksi tuloksella 164 (85+79) ja kolmanneksi menestymään tottunut konkari Tampereen Eero Rautio 171 (90+81). Salolaisten panosta täydensi Jari Vuorio neljännellä sijallaan 172 (89+83).

– Kaverit päästivät tässä kisassa minut helpolla. Sain avauskierroksella tehtyä hyvän eron, joten toisen päivän sain pelata rennosti, totesi Jalonen pelistään.

Jalosen pelin takeena oli juuri tasaisuus. Hän pystyi selättämään avauspäivän olosuhteet edukseen ja pystyi toisen päivän aurinkoisessa säässä pelaamaan ikäänkuin varmistellen ja ilman riskejä.

Jokin aika sitten Turun paikalliskerhon mestariksi pelannut Vuorio harmitteli avauspäivän pelissään sitä, ettei märässä kelissä saanut tuntumaan peliin. Olosuhde oli silti sama eli kilpailua alettiin vaikeissa olosuhteissa.

– Tämä toinen päivä oli jo hyvää pelaamista. Pääsin hyvin putteihin, mutta birdieputteja taisi seitsemän jäädä noin 10 sentin päähän reiästä. En tehnyt lopulta yhtään birdietä ja vaikka peli tuntui hyvältä, ei tulossa ollut kummoinen, Vuorio selvitti.


Jari Vuorio ei saanut märässä kelissä tuntumaa peliin.

Tasoituksellisen A-sarjan (PB 0-18,4) voitti niinikään Jalonen tuloksella 148. Paju ja Vuorio olivat lopulta samalla tuloksella 152 toinen ja kolmas. Lyöntipelissä hyvissä asemissa avauspäivän jälkeen ollut, mutta viidenneksi jäänyt Helsingin Jussi-Pekka Reponen oli tasoituksellisessa pelissä neljäs tuloksella 156 (75-71).

B-sarjan (PB 18,5-36) voiton otti viimevuotiseen tapaan Helsingin paikalliskerhon Antti Nieminen 68 (30+38) pistebogeypisteellä. Toiseksi pelasi Turun paikalliskerhon Pekka Mäenpää 60 (28+32) ja kolmanneksi Kotkan Kai Kilappa 52 (25+27).

Mäenpään hyvä peli takasi yhdessä Pajun ja Vuorion kanssa Turun kerholle joukkuemestaruuden tuloksella 186. Toiseksi ylsi Helsingin I-joukkue Jalonen, Reponen ja Kristoffer Andersson tuloksella 181. Helsingin III-joukkue Nieminen, Markku Ulander ja Kaija Yliniemi oli kolmantena 176.


Joukkuemestaruuden voitti kotikentällä Turun paikalliskerhoa
edustanut salolaistrio Pekka Mäenpää, Tomi Paju ja Jari Vuorio.

Iltatilaisuudessa saatiin kuulla myös uutisia, sillä Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtaja Kalle Virtapohja kertoi, että golfin Suomen naisammattilaiset pelaavat turnauksen. Työnimeltä ”Pink Challenge” pelataan Pickala Golfissa 2. syyskuuta.

– Tämä lähti alkuun naisammattilaistemme yhteisestä ideasta ja heidän omin voimin. Heille kun kilpailuja on melko vähän, eikä varsinkaan Suomessa lainkaan, joka on valtava epäkohta, Virtapohja kertoi.

Teksti: Jarmo Laakso.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat