Fair Play -lehti: Olli Ohtosella on kaksi tavoitetta yli muiden: Olympialaiset ja väitöskirja
2.1.2018 11:02 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Olli Ohtosella on kaksi tavoitetta yli muiden: Olympialaiset ja väitöskirja

Jos kaikki menee niin kuin Olli Ohtonen on suunnitellut, päästään vuonna 2018 juhlimaan kahden pitkäaikaisen projektin täyttymistä eli Iivo Niskasen olympiavoittoa ja Ohtosen omaa tohtorihattua.

Ohtonen, 38, on ollut Niskasen valmentaja vuodesta 2013 lähtien, eli yhteistyö on tuottanut jo yhden olympiakullan ja maailmanmestaruuden. Siinä sivussa liikuntatieteen maisteri Ohtonen on tehnyt hiihtotutkimusta Jyväskylän yliopiston liikuntateknologian yksikössä Vuokatissa.

– Olen peruskoulutukseltani tietotekniikka-alan insinööri, mutta halusin oppia hiihtämisestä enemmän. Valmistuin maisteriksi Vuokatin yksiköstä, ja maastohiihtoa käsittelevästä artikkelipohjaisesta väitöskirjastani on jo julkaistu kolme neljästä artikkelista. Väitöksen aika on joskus ensi vuonna, paljastaa Ohtonen.

Ohtosen taustat huomioiden ei ole yllätys, että hänen valmentamisensa perustuu pitkälti mittaamiseen ja analyysiin. Pelkkä tiede ei kuitenkaan riitä, vaan menestykseen tarvitaan myös tunnetta. Sitä ylläpidetään liki päivittäisellä yhteydenpidolla valmentajan ja valmennettavan välillä.

– Kaiken takana on lahjakas urheilija, jonka psyyke on kunnossa, jolla on älyttömän korkea voittamisen halu, joka kestää kovaa harjoittelua ja joka on myös valmis ottamaan sen harjoittelun vastaan, Ohtonen selvittää.

Lue lisää Olli Ohtosen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2017.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat