Fair Play -lehti: Vuoden Valmentaja on tarkka hiihtomies
1.3.2018 7:25 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Vuoden Valmentaja on tarkka hiihtomies

Urheilutoimittajain Liiton äänestyksessä Vuoden Valmentajaksi 2017 pienimmällä mahdollisella äänierolla valittu Olli Ohtonen ei ole juurikaan paistatellut julkisuudessa.

Olli Ohtonen, 38, hiihti itsekin kilpaa, mutta kansainvälinen ura ei tuonut suurta menestystä. Maailmancupissa Ohtonen oli parhaimmillaan sijalla 16. Sen sijaan valmentajana ura on edennyt hienosti. Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian opiskeluissa hän on jo päässyt tekemään väitöskirjaa, joka käsittelee Suomen hiihdon kannalta merkittävää asiaa: luisteluhiihdon biomekaniikkaa. Vuonna 2014 hänet nimettiin Suomen sprinttimaajoukkueen valmentajaksi.

Kun Suomen uuden päävalmentajan haku laitettiin käyntiin, moni toivoi, että juuri Ohtonen olisi Reijo Jylhän seuraaja. Ohtonen ilmoitti heti, että perheelliselle kolmen lapsen isälle tehtävä ei ole sopiva. Jylhä on kertonut, että matkapäiviä kertyy vuodessa jopa 260.

Ohtonen on vastannut Iivo Niskasen valmentamisesta keväästä 2013 lähtien. Heti ensimmäinen kausi toi Niskaselle olympiavoiton Sotshin parisprintissä Sami Jauhojärven kanssa, mutta Ohtonen tunnustaa, että hän ei tuntenut vielä sen talven kuluessa kovinkaan hyvin valmennettavansa ominaisuuksia ja harjoitusvastetta. Kajaanilainen Ohtonen tunnetaan äärimmäisen tarkkana miehenä. Niskasen kanssa on löydetty yhteiselle polulle sopivat viitat.

– Haasteita on ollut olympiadin aikana terveyden kanssa. On opittu, että kuormittumista on seurattava huolellisesti, jotta mies pysyy hyvässä harjoitustilassa. On hyvä, että Iivo osaa kertoa, miltä hänestä todella tuntuu niin levänneenä kuin kovasti rasittuneena. Tämä on ehdoton edellytys huippuurheilijalta.

Lue lisää Olli Ohtosen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2018.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat