Fair Play -lehti: Talentit rohkeasti kentälle!
25.10.2018 13:59 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Talentit rohkeasti kentälle!

Suomalaisen urheilun suuri puheenaihe etenkin palloilulajeissa on viime vuosina ollut omien lahjakkaiden junioreiden jalostaminen huipulle. Suuri yleisö haluaa nähdä kentillä omia kasvatteja. Juhlapuheissa seurapomot hehkuttavat omia lupauksia, mutta kun arki koittaa, he sorvaavat sopimuksen keskinkertaiselle kolmeakymppiä lähestyvälle sarjajyrälle. Tai pahimmillaan sellaisen ulkomaalaisen kanssa, josta on vain vähän taustatietoa puhumattakaan pelaajan todellisesta tähtiaineksesta.

Päävalmentajat nostavat joka vuosi harjoitusrinkiin nuoria talentteja, mutta kun on panoksellisten sarjaotteluiden aika, pelaavassa kokoonpanossa on tuttuja ja turvallisia konkareita. Juniorit ovat vaihtopenkillä tai pelaavat vain jämäminuutteja pienessä roolissa. Selitykset ja perustelut näille valinnoille ovat kaikille tuttuja: "Tämä on tulosurheilua, parhaat pelaavat."

Kun tämä sama kaava jatkuu kaudesta ja vuodesta toiseen, johtopäätelmäksi tulee: "Junioritoimintamme ei tuota tarpeeksi hyviä pelaajia, siksi pelaajia on hankittava ulkomailta tai muista seuroista." Tämän jälkeen ihmetellään: "Mitä me täällä Suomessa teemme väärin, kun lupauksista ei kasva tähtiä aikuisten sarjoihin?"

Onneksi on kuitenkin poikkeuksia.

Lue lisää Jussi Heimon kolumnista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat