Fair Play -lehti: Urheilutapahtumista kriittisellä otteella
21.11.2018 14:18 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Urheilutapahtumista kriittisellä otteella

Urheilun hyvä tarina jää sivuosaan media- ja kulttuurintutkija Sami Kolamon kirjassa Urheilun mammuttitauti. Kolamo määrittelee mammuttitaudin ominaispiirteisiin intensiivisen suorituskeskeisyyden, suuruudenhulluutta kuvastavan imagopelin, julkisten rahavarojen tuhlaamisen ja niiden siirtämisen yksityisten liikeyritysten haltuun.

Urheilun mammuttitaudista on puhuttu jo 1980-luvulta lähtien. Keinot taudin hillitsemiseen ovat kuitenkin vähissä. Yksi keino on kriittisten toimittajien ja tutkijoiden väsymätön seuranta.

Tohtori Kolamon kirja ilmestyi kesäkuun alussa sopivasti jalkapallon MM-turnauksen alla. Kirjan kannen kuvassa on pelikorteista löydettävissä FIFA:n ja IAAF:n lyhenteet sekä Kansainvälisen olympiakomitean logo. Ehkä olisi kannattanut keskittyä vain tänä kesänä ajankohtaisen FIFA:n ongelmiin. Nyt lukijaa kuljetetaan yleisurheilijoiden vanhoista dopingtapauksista Lahden hiihtoskandaaliin ja oululaisen alppimajan kautta jalkapallon MM-turnausten eettisiin ongelmiin, ikään kuin ne kuuluisivat samaan taudinkuvaan. Kolamon määrittelyn mukaan ne kuuluvatkin.

Lue lisää Urheilun mammuttitauti -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2018.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat