Fair Play -lehti: Iivo Niskanen: ”Urheilugaala oli ilta, jolloin sai hieman rentoutua”
25.2.2019 17:01 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


Niskasesta tuli ensimmäinen urheilija
yli 30 vuoteen, joka valittiin Vuoden
Urheilijaksi kahtena peräkkäisenä
vuotena. Valinta oli Niskaselle kaikkiaan
uran kolmas – ensimmäisen kerran hänet
valittiin Vuoden Urheilijaksi vuonna 2014
yhdessä Sami Jauhojärven kanssa.
Kuva: Eemeli Sarka

Fair Play -lehti: Iivo Niskanen: ”Urheilugaala oli ilta, jolloin sai hieman rentoutua”

Olympiavoittaja Iivo Niskanen kumarsi tyylikkäästi ja Urheilugaalan humuun tottuneena Vuoden Urheilijan 2018 palkinnon. Niskasen olympiavoitto Pyeongchangin 50 kilometrillä oli ykkönen myös yleisöäänestyksessä Vuoden sykähdyttävimmästä urheiluhetkestä. Äänestyksessä annettiin ääniä ennätykselliset 130 000.

Niskanen oli ennakkosuosikki Vuoden Urheilijaksi. Suomalaisen urheilijan on vaikea pistää saavutustaan paremmaksi, mikäli hän voittaa olympialaisissa kultamitalin.

– On uskomatonta päästä toista kertaa putkeen tänne. Olen erittäin tyytyväinen viime kauteen ja siihen, että pystyin voittamaan itselleni sen kaikkein suurimman yksittäisen saavutuksen, 50 kilometrin kuninkuusmatkan, Niskanen sanoi ja sai Hartwall Arenan yleisön repeämään raikuviin aplodeihin.

Niskanen voitti kultamitalinsa vieläpä perinteisellä. Kaiken lisäksi voitto Etelä-Korean Pyeongchangissa irtosi matkan yhteislähtökilpailujen kaikkien aikojen ylivoimaisimmalla voitolla. Näin hän oli jo helmikuussa monen suosikkina Urheilugaalan huomatuimmaksi juhlakaluksi.

Vaikka Niskasta on juhlittu kolmesti Vuoden Urheilijana, on hänellä edelleen tavoitteita. Pyeongchangista jäi hiihtäjälle mieleen tärkeää perintöä. Kuopiolainen on korkeintaan hiihtouransa puolessa välissä, sillä menestymisen nälkä ei ole kadonnut.

– Onnistuminen peräkkäisinä talvina antoi itseluottamusta. Pitää uskoa omaan tekemiseen. Kun kaiken tekee mahdollisimman hyvin, pystyy voittamaan, pohti Niskanen, joka arvostaa palkintoaan.

Niskanen myöntää, että hänen jo saavuttamiaan voittoja on vaikea pistää paremmaksi. Hän on ottanut kaikki suuret voittonsa täsmäiskuilla, kun huippukunto on ajoitettu sekuntien tarkkuudella vuoden tärkeimmäksi suunniteltuun kilpailuun.

Lue lisää Iivo Niskasen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2019.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat