Golfaaja Korhonen Pääkaupunkiseudun paras urheilija
1.1.2019 19:12 Uutiset / Helsingin Urheilutoimittajat

Golfin ammattilaispelaaja Mikko Korhonen on Pääkaupunkiseudun paras urheilija vuonna 2018

Valinnan teki Helsingin Urheilutoimittajat ry (HUT). Palkitsemistilaisuus järjestettiin keskiviikkona 12. joulukuuta HUT:n partnerin Grano Oy:n pääkonttorissa Helsingissä.

Mikko Korhonen, 38, on ensimmäinen golfin pelaaja, joka on palkittu Pääkaupunkiseudun parhaana.

Pääkaupunkiseudun paras urheilija, Suur-Helsingin Golfia edustava Korhonen oli kaudella 2018 golfin Euroopan-kiertueella neljästi kolmen parhaan joukossa. Itävallassa kesäkuussa hän oli ykkönen. Lisäksi kaudelta tuli Saksasta yksi kakkossija ja kaksi kolmossijaa Etelä-Afrikan ja Espanjan kilpailuista.

- Palkinto on iso kunnia. Urani on ollut nousujohteinen, ja yleensä se ensimmäinen voitto kannattaa jossain vaiheessa ottaa. Toiset kypsyvät nopeammin ja toiset hitaammin, ja itse olen ehkä enemmän ”late bloomer”, ja menestys on tullut kokemuksen kautta. Taustalla on jo neljäntoista vuoden ammattilaisuus, perheen, valmentaja ja tiimin tuki. Menestyksen tausta on monen asian yhteissumma, Korhonen totesi palkintoa vastaanottaessaan.

Voittoon Euroopan kiertueen kilpailuissa ovat suomalaisista aiemmin yltäneet vain Mikko Ilonen ja Roope Kakko.

”Ensimmäinen voitto oli minulle henkilökohtaisesti todella iso juttu. Sen jälkeen voi lähteä aina pelaamaan voitosta. Ensi kauden tavoitteet kirjaan pieneen mustaan kirjaan, jota muut eivät saa lukea. Ne ovat realistisia, mutta kovia ja parantamaan tietysti pyrin, Korhonen kommentoi.

Korhosen lopullinen sijoitus Euroopan-kiertueella 2018 oli 45:s. Suomalaista vain Ilonen on aiemmin sijoittunut 50 parhaan joukkoon.

Elokuussa Korhonen pelasi Ilosen jälkeen kaikkien aikojen toisena suomalaisena miespelaajana major-kilpailussa selviydyttyään St. Louisissa pelattuun PGA:n mestaruusturnaukseen.

Maailmanlistalla Mikko Korhonen oli kesällä parhaimmillaan sijalla 96. Ennen Korhosta sadan parhaan joukossa on ollut suomalaisista vain Mikko Ilonen (viimeksi heinäkuussa 2015).

HUT on jakanut Pääkaupunkiseudun parhaan palkinnon 39 kertaa, vuodesta 1980 lähtien. Korhosen palkitsemisen myötä golf nousi uutena lajina Pääkaupunkiseudun parhaan palkintoluetteloon. Golf on 18. laji, joka nousi luetteloon.

Lajeista jääkiekko on saanut tunnustuksen useimmin, viidesti. Neljästi valinta on osunut autourheiluun, hiihtoon ja purjehdukseen, kolmesti moottoripyöräilyyn, uintiin ja yleisurheiluun.

Hiihdon kaikki neljä ykköstilaa on kirjattu Marjo Matikaisen nimiin. Hän vei Pääkaupungin paras -tittelin vieläpä neljästi peräkkäin (1986–89).


Pääkaupunkiseudun paras urheilija 2018 Mikko Korhonen (vas.) ja HUT:n puheenjohtaja Matti Hannula.

Vuoden urheiluteko -palkinto Kimi Räikköselle

Pääkaupunkiseudun vuoden 2018 urheiluteosta HUT palkitsi Yhdysvaltain F1-osakilpailussa 21. lokakuuta 21. GP-voittonsa ottaneen Kimi Räikkösen, 39.

Voitollaan Räikkönen nousi suomalaiskuljettajien tilastokärkeen ohi Mika Häkkisen, joka palkittiin Pääkaupunkiseudun parhaana urheilijana sekä 1998 että 1999. Häkkinen voitti molempina vuosina F1:n maailmanmestaruuden. Räikkönen oli Pääkaupunkiseudun paras 2007, niin ikään MM-vuotenaan.

HUT on jakanut Vuoden urheiluteko -palkinnon 30 kertaa, vuodesta 1989 lähtien.

Palkinnon Räikkösen puolesta vastaanotti hänen pitkäaikainen asioidenhoitajansa Sami Visa.

- Kausi on ollut varsin värikäs ja työläs, vaihderikas. Kimi on avautunut henkilökohtaisesti enemmän kuin aikaisemmin, mistä esimerkkinä on Kari Hotakaisen kirjoittama Tuntematon Kimi Räikkönen-kirja ja aktiivisuus sosiaalisessa mediassa. Kauden hyvät tulokset eivät olleet yllätys, mutta Kimille ne eivät tietenkään riitä, Visa totesi yleisölle.

- Kimi on todella motivoitunut ensi kauteen ja tekee rajusti töitä valmistautuen jo tulevaankin kauteen. Perheasiat ovat hänellä myös hyvällä tolalla, joten tasapainoinen elämäntilanne tukee menestysmahdollisuuksia myös tulevalla kaudella. Kimi arvostaa palkintoa kovasti, Visa kiitti Räikkösen puolesta.

Lämpimät kiitokset palkitsemistilaisuuden järjestelyistä Granolle ja vielä onnittelut upeille urheilijoille!


Kimi Räikkösen puolesta palkinnon vastaanotti hänen pitkäaikainen asiainhoitajansa Sami Visa.


HUT:n kumppani Granon kaupallinen johtaja Jukka-Pekka Vuori (vas.), illan juontaja Minna Korkka ja HUT:n puheenjohtaja Matti Hannula.


Pikajuoksija Samuli Samuelsson kertoi urheilutoimittajille kuulumisiaan ja avasi yhteistyötään Granon kanssa.

Teksti: Matti Hannula
Kuvat: Taru Nyholm
   
Helsingin Urheilutoimittajat
«  Maaliskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat