Jarkko Niemisen seuraaja selvisi - Wilma Murto on Varsinais-Suomen paras urheilija
22.1.2017 12:59 Uutiset / Turun Urheilutoimittajien Kerho

Jarkko Niemisen seuraaja selvisi - Wilma Murto on Varsinais-Suomen paras urheilija

Turun Urheilutoimittajien Kerho valitsi seiväshyppääjä Wilma Murron Varsinais-Suomen parhaaksi urheilijaksi vuonna 2016. Salon Vilppaan nainen sai palkintonsa 21. tammikuuta Turun Logomossa järjestetyssä Varsinais-Suomen Urheilugaalassa, jossa oli juhlimassa noin 700 urheilun ystävää.
Murto, 18, oli viime vuonna Amsterdamin EM-finaalin seitsemäs ja osallistui myös Rion olympialaisiin. Murto hyppäsi ulkoradoilla ennätyksensä 452 ja hallissa 471, joka on Suomen ennätys, Pohjoismaiden ennätys sekä 19-vuotiaiden maailmanennätys.
Wilma Murto sai ensimmäisenä maakunnan parhaana urheilijana vuodeksi haltuunsa uuden kiertopalkinnon, joka on yli kymmenen kiloa painava Wäinö Aaltosen veistämä Paavo Nurmi -patsas. Sen on lahjoittanut Paavo Nurmen säätiö.
Murron valinta on eräänlainen uuden aikakauden alku, sillä vuonna 2015 tennisuransa lopettanut Jarkko Nieminen valittiin Varsinais-Suomen parhaaksi urheilijaksi peräti 12 kertaa. Hän hallitsi vuodesta 2002 alkaen ja päästi vain kaksi kertaa (uimari Jarno Pihlava 2004 ja jalkapalloilija Kasper Hämäläinen 2009) jonkun muun edelleen.
Varsinais-Suomen Vuoden Valmentaja on Murrolle tuttu henkilö, hänen henkilökohtainen valmentajansa Jarno Koivunen. Mies luotsaa myös kokeneempaa huippuseiväshyppääjää Minna Nikkasta, joka ylsi kakkossijalle Vuoden Urheilijan listalla.
Varsinais-Suomen Vuoden Joukkueeksi valittiin miesten lentopalloliigassa hopeaa saavuttanut Hurrikaani-Loimaa. Vuoden Urheiluteosta vastasi Salon Vilppaan faniryhmä Vilpas Ultras, jonka Saloon synnyttämä upea fani-ilmiö kelpaa esimerkiksi mille tahansa muullekin koripallopaikkakunnalle.
Turun Urheilutoimittajien Kerho äänesti valinnoista jo perinteisessä itsenäisyyspäivän kokouksessaan, mutta listat tulivat julkisiksi vasta Varsinais-Suomen Urheilugaalassa. TuUK piti 6.12. myös syyskokouksen, jossa valittiin kerhon hallitus jatkamaan vanhalla kokoonpanolla puheenjohtaja Arto Aunola, sihteeri Pekka Järviö, Timo Kutila, Teemu Nurmi, Joona Haarala, Jari Haapanen, Jani Nieminen, Rauno Laine ja Tomi Paju.

Varsinais-Suomen parhaat 2016
1. Wilma Murto, seiväshyppy
2. Minna Nikkanen, seiväshyppy
3. Oskari Forsman, jalkapallo
4. Juho Nenonen, koripallo
5. Robin Hull, snooker
6. Tomi Kallio, jääkiekko
7. Henrik Goesch, triathlon
8. Elmo Jankari, ratsastus
8. Juho Kanerva, voimistelu
10. Aleksi Ojala, kävely


   
Turun Urheilutoimittajien Kerho
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat