Pentti Vuorio Urheilutoimittajain Liiton kunniapuheenjohtajaksi
9.9.2020 19:45 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Pentti Vuorio Urheilutoimittajain Liiton kunniapuheenjohtajaksi

Pentti Vuorio Urheilutoimittajain Liiton kunniapuheenjohtajaksi

Urheilutoimittajain Liiton vuosikokouksen yhteydessä Lahdessa liiton kunniapuheenjohtajaksi kutsuttiin Pentti Vuorio, 89. Hän on liiton entinen puheenjohtaja, pitkäaikainen hallituksen jäsen ja kunniajäsen.

Vuorion ura urheilutoimittajana on ollut merkittävä. Lukijat ovat saaneet nauttia hänen asiantuntevista kirjoituksistaan muun muassa Suomen Urheilulehden, Uuden Suomen, Urheilun Kuva-Aitan ja Etelä-Suomen Sanomien palstoilla. Vuorion kynän jälki näkyy myös kirjallisuuden puolella yli kymmenessä teoksessa, joista tunnetuimpina esimerkkeinä mainittakoon Lasse Virénistä kertoneet Kullatut sekunnit ja Kullatut piikkarit.

Vuorio toimi pitkään myös Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajana. Eläkkeelle jäätyäänkin hän on ollut aktiivinen urheilukirjoittaja ja -keskustelija.

Pentti ”Pesa” Vuoriolla on (lyömätön?) ennätys peräkkäisissä Kalevan kisoissa käymisessä, yli 60 kertaa paikan päällä joka vuosi. Helsingin 1971 yleisurheilun EM-kilpailuissa Vuorio toimi lehdistöpäällikkönä, minkä toimen erinomaisesta hoidosta hän sai kansainvälistä kiitosta.


   
Keski-Suomen Urheilutoimittajat
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti