RoPS neljännen kerran Lapin parhaaksi
12.1.2019 19:49 Uutiset / Lapin Urheilutoimittajakerho

Rovaniemen Palloseura on Lapin paras urheilija vuonna 2018. Palkinto luovutettiin Lapin Urheilugaalassa lauantaina Sauvosalissa, Kemissä.

Lapin Urheilutoimittajakerhon äänestyksessä tiukan vastuksen RoPSille antoi painonnostaja Anni Vuohijoki. RoPSin asetti parhaaksi kymmenen Lapin Urheilutoimittajakerhon jäsentä, ja joukkue sai 39 pistettä. Vuohijoella oli kuusi ykkösääntä ja 36 pistettä.

Urheilutoimittajakerho on nimennyt parhaan urheilijan vuodesta 1964 lähtien. RoPS on saanut tunnustusta aiemminkin, sillä se valittiin Lapin parhaaksi myös vuosina 1987, 2013 ja 2015. Äänestykseen osallistui 23 Lapin Urheilutoimittajakerhon jäsentä.

Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja Risto Niva makusteli tyytyväisenä seuran kaikkien aikojen neljättä titteliä.

– Kyllähän tällainen tunnustus tuntuu hienolta. Seuran menestys on kaiken kaikkiaan arvostettu viime vuosina korkealle tässä äänestyksessä.

– Merkittävää on luonnollisesti sekin, että valinta kohdistuu joukkuelajiin. Lapissa on hyviä yksilöurheilijoita, Niva muistuttaa.

RoPS saavutti jalkapallon Veikkausliigassa SM-hopeaa – toisen kerran seuran historiassa – ja varmisti sitä myötä paikan Eurooppa-liigan karsintoihin. RoPS on ollut 2010-luvulla mukana europeleissä 2014 edellisen vuoden Suomen cupin voittajana sekä 2016 edellisen vuoden SM-hopeamitalistina. Europelien kuviot alkavat olla tuttuja.

– Eurooppa-liigan karsintapelien järjestäminen poikkeaa kotoisista liigaotteluista byrokraattisuudellaan. Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) on erittäin tarkka pieniä yksityiskohtia myöten eikä ottelujärjestelyissä voi tinkiä. Esimerkiksi Lapin keskussairaalaan ei ole monen minuutin matka Keskuskentältä, mutta silti hoitopalvelut on järjestettävä paikan päälle, Niva mainitsee.

RoPS on vakiinnuttanut paikkansa Veikkausliigan kärkiseurojen joukossa.

– Kestotavoitteena on pysyä kuuden parhaan sakissa. Urheilullisen menestyksen ohella seuralle on tärkeää myös lajin kiinnostavuus paikkakunnalla.

– Viime kaudella katsomossa oli keskimäärin 2700 henkilöä per ottelu, mikä on ehdotonta huippuluokkaa kotimaisessa liigassa, Niva toteaa.

Äänestyksessä toiseksi sijoittunut Rovaniemen Reippaan Anni Vuohijoki saavutti uransa ensimmäiset arvokisamitalit painonnostossa. Hän voimaili 63-kiloisten EM-pronssia työnnössä ja yhteistuloksessa. Kotimaassa Vuohijoki voitti 69-kiloisten Suomen mestaruuden sekä Reippaan joukkueessa seurajoukkueiden SM-kultaa. Suomen ennätykset parantuivat vuoden aikana peräti neljässä eri painoluokassa.

Pöytyän Urheilijoita edustava rovaniemeläinen hiihtäjä Johanna Matintalo sijoittui äänestyksessä kolmanneksi yhdellä ykkösäänellä ja 11 pisteellä. Matintalo saavutti SM-hopeaa yhdistelmähiihdossa ja SM-pronssia 30 kilometrillä (p). Hän edusti Suomea Pyeongchangin olympialaisissa, joissa paras sijoitus (18.) lohkesi 30 kilometrillä (p).

Vuoden valmentajaksi valittiin Rovaniemen Palloseuran SM-hopeajoukkueen päävalmentaja Toni Koskela. Ensimmäistä kautta RoPSin liigajoukkueen käskyttäjänä toiminut Koskela palkittiin aiemmin myös Veikkausliigan Vuoden valmentajana.

Nuoren urheilijan tunnustuspalkinnon, Allun lautasen sai Veitsiluodon Kisaveikkojen pikajuoksija Mette Baas.

Lapin paras 2018

1) Rovaniemen Palloseura, jalkapallo 39 (10 ykkösääntä)
2) Anni Vuohijoki, painonnosto 36 (6)
3) Johanna Matintalo, hiihto 11 (1)
4) Ari Luusua, hiihto 9 (2)
5) Martti Jylhä, hiihto 9 (1)
6) Natalia Kuikka, jalkapallo 7 (1)
7) Antti Latikka, uinti 6 (1)
8) Antonio Reguero, jalkapallo 5
9) Veitsiluodon Kisaveikot, yleisurheilu 3 (1)
10) Juho Autio, ammunta, Satu Jalkanen, jousiammunta, Jesse Puljujärvi jääkiekko ja Ronny Brännkärr, nyrkkeily 2
14) Fatma Hajizadeh, nyrkkeily, Pekka Jalkanen, jousiammunta, Sini Pyy, hiihto/pyöräily, Johanna Kankus, voimanosto ja Aki Pihlaja, moottorikelkkailu 1

Allun lautanen

1) Mette Baas, yleisurheilu 9
2) Vilma Koivisto, jalkapallo, Kirsi-Marja Mukkala, painonnosto, Andreas Alamommo, mäkihyppy ja Matias Maijala hiihtosuunnistus/ampumahiihto 2
6) Janette Korkeamäki, purjehdus, Turo Torvinen, alppihiihto, Niko Heikkilä, pyöräily, Aleksi Jäärni, jousiammunta, Aaro Davidila, yleisurheilu ja Sampo Ala, jalkapallo 1

Kuva: Lapin Kansa   
Lapin Urheilutoimittajakerho
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat