Hallitukseen yksi muutos
13.12.2016 14:24 Uutiset / Oulun Seudun Urheilutoimittajat

OSUTin syyskokous ja koulutustilaisuus keräsivät paikalle vajaat parikymmentä osallistujaa.

Oulun Seudun Urheilutoimittajien syyskokouksessa päätettiin tehdä hallitukseen yksi muutos. Erovuorossa ollut Kalevan urheilutoimittaja Hanna Kuusiluoto jää pois omasta tahdostaan ja hänet korvaa vuonna 2017 toinen kalevalainen Anssi Väisänen.

Kokouksen yhteydessä järjestettiin jäsenille koulutus verkkovideoista. Videoiden teko saattaa tulla eteen paatuneimmallekin printtimedian edustajalle.

Verkkovideoiden maailmaa tekivät tutuksi YLE Pohjois-Suomen verkkospesialisti Jarno Tahvanainen ja Savon Sanomien urheilutoimittaja Markus Karjalainen. Molemmat olivat vahvasti sitä mieltä, että jatkossa toimittajien ja avustajien työnsaantimahdollisuudet rajoittuvat mikäli osaaminen on pelkästään kirjoittamisen varassa.

- Savon Sanomien lukijoista puolet on lehdessä ja puolet verkossa. Lienee helppo arvata kumpi on kasvussa eli kumpaan kannattaa panostaa, Karjalainen heitti.


Jarno Tahvanainen oli illan ensimmäinen puhuja.

Karjalainen ja muu Savon Sanomien urheilutoimitus ovat alkaneet omaehtoisesti tuottaa videomateriaalia jääkiekkoliigassa pelaavan KalPa:n kotipeleistä. Kiireiselle toimitukselle videoiden teko on lisärasite, mutta Karjalainen tuntuu olevan aidosti innoissaan uudesta aluevaltauksesta.

- Ennen juttelimme, että juttu päivässä pitää lopputilin loitolla. Eihän se enää pidä paikkaansa.


Markus Karjalainen oli illan toinen alustaja.

Savon Sanomien urheilutoimituksen resursseja ei ole lisätty, joten videojutut tehdään mahdollisimman pienellä työpanoksella. Tämä tarkoittaa sitä, että jakeluun päätyy täysin editoimatonta materiaalia.

YLEn Jarno Tahvanaisen mukaan huonon kuvanlaadun katsojat antavat helposti anteeksi. Tärkeämpää on ääni, jonka pitäisi olla kunnossa. Tästä huolimatta uutisvideot kannattaisi aina tekstittää. Nykykuluttaja on palannut mykkäelokuvan aikaan, eikä tietokoneisiin ja mobiililaitteisiin useinkaan laiteta ääntä päälle.

- Katsoja täytyy koukuttaa muutaman sekunnin aikana ja se on haastavaa.

Tahvanaisen YLEssä verkkovideoita jaetaan paljon sosiaalisen median ja Facebookin kautta. Ajatuksena on ohjata sitä kautta liikenne omille sivuille, josta voi löytyä varsinainen juttu tai pidempi video.

Illan aluksi palkittiin tasavuosia täyttäneet seuran jäsenet Arto Veräjäkorva ja Paavo Hiltunen.


Arto Veräjäkorva ja Paavo Hiltunen.

Teksti: Matti Ahola
Kuva: Hannele Lamusuo


   
Oulun Seudun Urheilutoimittajat
«  Marraskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat