Karvisen perheen työ palkittiin
7.2.2020 13:02 Uutiset / Oulun Seudun Urheilutoimittajat

OSUT on valinnut vuoden 2019 urheiluteoksi Karvisen perheen työn Kuivasjärven Aurassa nuorten urheilijoiden hyväksi. Pekka ja Seija Karvinen sekä heidän tyttärensä Anne Karvinen-Poutanen ovat luotsanneet 70-vuotiasta oululaista Kuivasjärven Auraa vuosikymmenten ajan. Heidän johdollaan Aura on noussut valtakunnallisesti tunnetuksi ja arvostetuksi seuraksi.

Perhe on vapaaehtoistyöllään avannut tietä nuorille urheilijoille ja tehnyt menestymisen mahdolliseksi. Karvisten Aurassa tekemän juniorityön ajatuksena on ollut, että lapset pääsisivät urheiluharrastukseen mukaan mahdollisimman helposti ja vähin kustannuksin.

Auralla on historia monipuolisena urheiluseurana, jossa on muun muassa hiihdetty ja voimisteltu. Yleisurheilu on tuonut seuralle kuitenkin suurimman menestyksen. Vuosituhannen vaihteessa Anne Karvinen-Poutasen vetämien yleisurheilukoulujen saavuttama suosio toi Kuivasjärven Auran koko maan tietoisuuteen. Urheilukoulut alkoivat tuottaa nuoria ja menestyviä yleisurheilijoita. Vuonna 2006 Aura sijoittui nuorten seuracupissa toiseksi.

Nykyisellään täysverisessä yleisurheiluseurassa on mukana satoja harrastajia. Yleisurheilussa Aura on ollut vuosia Pohjois-Suomen suurin seura lisenssiurheilijoiden määrällä mitattuna.

Seuran taloudellinen kivijalka on ollut talkoilla rakennettu Auranmaja, jota Seija Karvinen pyörittää vapaaehtoistyönä. Talkoolaisten ja vapaaehtoisen työn merkitys seurassa on suuri. Ilman sitä ei kisoja järjestettäisi.

Palkinto jaetaan yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan liiton kanssa ja se ojennettiin saajalleen Pohjois-Pohjanmaan urheilugaalassa 31. tammikuuta. Kunniakirjan lisäksi Karvisille luovutettiin taiteilija Sanna Koiviston tekemä uniikki taideteos "Yhteistyö on kultaa", jonka nimi viestii ajankohtaisuutta tämän päivän urheilussa.

Aikaisemmat saajat:
2012 piispa Samuel Salmi / Piispan sauvakävely -tapahtuma
2013 Virpiniemen liikuntaopisto
2014 Raahen harjoitushalli
2015 raviohjastaja Jorma Kontio
2016 KKP Special Hockey
2017 Rukan maailmancup
2018 Oulun kaupunki etc. / Raatin stadionin ja oululaisen urheilun historiasta kertova valokuvanäyttely

Kuvassa: Karvisen perheelle palkinnon ojentaa Oulun Seudun Urheilutoimittajien puheenjohtaja Kari Linna.
Kuvalähde: Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu


   
Oulun Seudun Urheilutoimittajat
«  Marraskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat