Kevätpäivät Kuortaneella
12.6.2011 11:25 Uutiset / Pohjanmaan Urheilutoimittajat

Pohjanmaan urheilutoimittajien kevätpäivät, 24.-25.5.2011,
Kuortaneen Urheiluopisto

Jo perinteiseksi muodostunut tapahtuma aloitettiin tuttuun tapaan lounaalla. Asiaan päästiin Urheiluopiston rehtorin Jorma Hyytiän selonteolla opiston kuulumisista. Rehtorin mukaan tavoitteena on taloudellisen tuloksen optimointi ja toiminnallisen tuloksen maksimointi eli sportti ajaa strategioissa bisneksen ohi.

Suomen keihäänheittäjien valmistautuminen kohti Lontoota oli lajivalmentaja Hannu Kankaan kiinnostavan luennon aiheena. Kangas kertoi kovettuneensa vähän matkan varrella ja oppineensa elämään keihäänheittoon aina kohdistuvien rajujen paineiden ja mediamylläkän kanssa.

Hän latasi kuitenkin itsekin latasi pöytään rajut tavoitteet Lontoon olympialaisiin.

- Eihän ne tällä historialla muita voi olla. Tavoitteena on paluu kultakantaan 16 vuoden jälkeen. Edellinen suomalaisvoitto on Heli Rantasen kulta Atlantan olympialaisista vuonna 1996. Miesten puolella edellistä keihäskullasta on vierähtänyt jo 24 vuotta, Kangas muistutti.

Urheilulukion valmennushuippulentopallon tukena oli poikien maajoukkuevalmentaja Pekka Lahtinen tarkastelun kohteena.

- Kivijalan perusta laadukkaassa pelaajatuotannossa on koota parhaat voimat yhteen. Esimerkiksi miesten maajoukkueen pelaajista 90-95 prosenttia on opiskellut Kuortaneella, Lahtinen tähdensi.

Kuortaneen valmennuskeskuksen roolia suomalaisessa kilpa- ja huippu-urheilussa käsitteli puolestaan keskuksen vs. johtaja Kimmo Yli-Jaskari.

- Tavoitteena on saada eri lajit toimimaan entistä tehokkaammin yhdessä ja järjestämään esimerkiksi yhteisiä valmentajakoulutustilaisuuksia, Yli-Jaskari painotti.

Avauspäivän antiin mahtui vielä valmentaja Teemu Rauhalan mielenkiintoinen analyysi pikaluistelija Pekka Koskelan paluusta maailman kärkeen viime kaudella. Tiukan asia-annoksen jälkeen oli ohjelmassa omaehtoista liikuntaa sekä illallinen rantasaunalla.

Toisena päivänä kuultiin Pesäpalloliiton koulutus- valmennuspäällikkö Risto Ojanperä seikkaperäinen näkemys kansallispelin asemasta Suomessa 2010-luvulla.

- Vaikka pesäpallolla on aivan loistava lasten ja nuorten leirijärjestelmä, niin pakko on myös kysyä, että mikä määrä junioreita hukataan kuin toimitaan huonosti, Ojanperä pohdiskeli vahvassa myötätuulessa olevan lajin näkymiä kriittisesti.

Kaikkiaan 15 kerholaista mukaan houkutellut tapahtuma päättyi lounaaseen.


   
Pohjanmaan Urheilutoimittajat
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat