Telinevoimistelu kovassa kasvussa Kuortaneella
28.5.2014 22:10 Uutiset / Pohjanmaan Urheilutoimittajat

Telinevoimistelu kovassa kasvussa Kuortaneella

Kuortaneen Urheiluopistolla järjestettyyn perinteiseen Pohjanmaan Urheilutoimittajien kevätseminaariin osallistui mukava määrä 17 urheilutoimittajaa.

 IMG_3383.JPG (600 x 400)

IMG_3382.JPG (600 x 400)

Kuortaneen kevätseminaarissa oli mukana 17 urheilutoimittajaa.

Maaliskuun alussa Urheiluopiston toimitusjohtajana aloittanut  Jussi Töyrylä totesi Kuortaneen olevan urheiluopistojen vertailussa ykkönen kokonaispisteissä mitattuna. Kuortaneen kohdalla nousi esiin erityisesti asiantuntemus ja osaaminen.

Opintovuorokausia Kuortaneella kertyi 103 000 vuonna 2013. Tämän vuoden tavoite on 107 000 vuorokautta. Urheiluopisto työllistää ympärivuotisesti 80 työntekijää. Vuodepaikkoja opistolla on lähes 700.

– Vuoden 2014 uutuuksia ovat Jorman tupa ja Rauhala. Ne ovat yhteensä kolmen miljoonan euron majoitusinvestointi. Koskela rakennus peruskorjataan ja lisäksi tulee ulkokuntosali ja frisbeegolf, Töyrylä listaa.

IMG_3386.JPG (400 x 600)

Kuortaneen Urheiluopiston toimitusjohtajana aloitti maaliskuun alussa Jussi Töyrylä.

Lähivuosien painopistealueina Töyrylä mainitsi kansainvälistymisen, maksullisen palveluliiketoiminnan kasvattamisen ja brändin kehittämisen.

–  Ydinosaaminen ja ydintoiminnot kuitenkin säilyttäen, Töyrylä linjasi.

Urheiluopistolla on Olympic Training Center status. Rehtoriksi lokakuun alussa siirtyvä valmennuskeskuksen johtaja Tapio Korjus totesi päälajeina olevan yleisurheilu 6000-7000 vuorokaudellaan ja lentopallo lähes 6000 vuorokaudella mitaten. Jääkiekko on säilyttänyt asemansa, mutta telinevoimistelu on noussut yhdeksi Kuortaneen päälajiksi.

Kolme vuotta sitten telinevoimistelun leirivuorokausia kertyi 1000. Viime vuonna jo 5800 eli kasvu on ollut huimaa. Rakettimainen nousu, jonka taustalla ovat Kuortaneen hyvät olosuhteet, Korjus toteaa.

IMG_3388.JPG (600 x 400)

Rehtoriksi lokakuun alussa siirtyvä Tapio Korjus toteaa telinevoimistelun nousun Kuortaneella olleen rakettimainen.

Korjus joukkoineen on käynnistänyt Top Team 2014 ryhmän, jossa mukana on pääasiassa pohjalaisia huippu-urheilijoita tai ainakin kaikilla on luontainen yhteys Urheiluopistoon.

– Toivon, että vastaava leviää koko maahan. Opiston palvelut ovat ryhmän jäsenillä vapaasti käytettävissä. Urheilijat ovat lähteneet mukaan hienolla asenteella ja kokevat Kuortaneen valmennuskeskuksen omana kotipaikkanaan, Korjus jatkaa.

Petteri Piironen tuli vuonna 1992 Kuortaneen Urheilulukioon nuorena keihäänheittäjänä. Urheiluopistolla ryhdyttiin kannustamaan Piirosta valmentajan uralle ja oma heittäminen jäi pikkuhiljaa. Satsaus on kannattanut, sillä nyt parikymmentä vuotta myöhemmin Piironen on noussut maailman luokan keihäsvalmentajaksi. Tuorein näyttö on egyptiläinen Ihab Abdelrahman, joka heitti toukokuussa 89,21 Piirosen oppeja ammentaen. Abdelrahman lisäksi Piirosen opein Kenian Julius Yego heitti viime kesänä Moskovassa MM-neloseksi.

– Ihabista näin heti vuonna 2008, kun hän tuli ensimmäisen kerran Kuortaneelle, että hänestä tulee huippujätkä. Ulkomainen urheilija tulee avoimin ja nöyrin mielin sekä toteuttaa ohjeet sataprosenttisesti, vertaa Piironen, jolla edellä mainitun kaksikon lisäksi on myös muita ulkomaalaisia valmennettavia nuorten lupaavien kotimaisten heittäjien lisäksi.

IMG_3389.JPG (600 x 400) 

Petteri Piironen on noussut keihäsvalmentajien maailman luokan kaartiin.

Korjus ei näe ristiriitaa, vaikka suomalaista oppia viedään maailmalle.

– Päinvastoin. On hienoa, että voimme auttaa myös muiden maiden urheilijoita. Laji tulee sitä kautta entistä globaalimmaksi ja siihen tulee lisää kovaa kansainvälistä kilpailua, Korjus toteaa.

Entäs sitten, jos Piironen viedään ulkomaille ?

– Ei se haittaa. Kyllä hän tulee varmasti myös takaisin, Korjus tietää.

Kahden päivän rautaisannos sisälsi lisäksi Jorma Lillin luennon valmennusosaamisen kehittämisestä ja Tommi Pärmäkosken luennon naisten jääkiekon olympiajoukkueen fysiikkavalmennuksesta. Teemu Rauhala kertoi Huippu-urheilun alueellisesta yhteistyöstä ja Heikki Savela Kuortaneen Eliittikisoista sekä Ahto Raska naispainin matkasta mitalikantaan.

Teksti ja kuvat: Jari Hakala

 

 

 


   
Pohjanmaan Urheilutoimittajat
«  Huhtikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat