Fair Play -lehti: Kuumaa rautaa on helpompi takoa
16.1.2020 12:22 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Kuumaa rautaa on helpompi takoa

Ihan ensimmäiseksi haluan sanoa, etten ymmärrä sitä kritiikkiä, minkä Juha Kanervan Teemu Pukki -kirja on saanut pelkästään sen takia, ettei kirjassa ole Teemu Pukin omia kommentteja. Ei edes siitä, onko Pukki oikeasti karkkisyöppö vai ei.

Toiseksi haluan sanoa, että olen kirjoittaja Juha Kanervan fani, ja tässä tapauksessa paino on sanalla kirjoittaja. Kanerva osaa tehdä sen omalla tyylillään, ja ainakin minut se tyyli tempaisee mukaansa, on kysymys sitten Urheilulehden kolumnista tai kokonaisesta kirjasta.

Tuskin olen kovinkaan pahasti väärässä väittäessäni, että Kanerva on lähtenyt – joko itsenäisesti tai innostettuna – kirjoittamaan Teemu Pukin tarinaa, koska Pukki on niin sanotusti kuumista kuuminta rautaa ja juuri sitä on tunnetusti helpointa takoa. Jos Kanerva ei olisi sitä tehnyt, olisi asialla ollut takuuvarmasti joku muu.

Kanerva lähtee liikkeelle yhdestä urheilun perusasiasta, eli pelkkä lahjakkuus ei riitä viemään urheilussa huipulle, vaan suuressa maailmassa pärjääminen vaatii lihaksia, röyhkeyttä, kovaa työntekoa ja kurinalaisuutta. Pukki ymmärsi sen pelatessaan Tanskassa, toivottavasti mahdollisimman moni tulevaisuuden Pukki ymmärtää sen Pukin kautta.

Lue lisää Asko Tanhuanpään kirjoittamasta Teemu Pukki – Koko tarina -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2019.   
Pohjanmaan Urheilutoimittajat
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat