Fair Play -lehti: Kaikkien aikojen ihme kansissa
16.1.2020 9:30 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Kaikkien aikojen ihme kansissa

Kun Suomi tekee kaikkien aikojen ihmeen MM-jäällä ja muuttaa mahdottoman mahdolliseksi, ainekset loistavaan teokseen ovat erinomaiset. Harri Pirisen yhteistyössä Jääkiekkoliiton kanssa tekemä kirja Kultaleijonien tarina 2019 on kertomus kaikkien aikojen suomalaisesta joukkueesta. Myytinmurskaajista, jotka vastoin kaikkia odotuksia ja ennakkoasetelmia voittivat jääkiekon maailmanmestaruuden toukokuussa 2019.

Kirja vie Leijonien tunnelmiin aina ensimmäisestä harjoitusleiristä Košicen ja Bratislavan kaukaloihin ja lopulta kultajuhliin asti. Se kertoo pelaajavalintojen tekemisestä, joukkueen tunnelmista MM-kilpailuihin lähtiessä ja siitä, miltä tuntui, kun kukaan muu ei uskonut Leijonien mahdollisuuksiin.

Kattavista haastatteluista selviää, miten joukkuehenki ja usko omaan tekemiseen kasvoivat peli peliltä ja mitä pukuhuoneessa tapahtui juuri ennen ratkaisevaa finaaliottelua. Kirjaa varten on haastateltu joukkueen jokaista jäsentä – pelaajia, valmennusryhmää, huoltoa ja joukkueenjohtoa. He pääsevät omin sanoin kertomaan, mitä yhdessä tekeminen ja suurella sydämellä pelaaminen heille merkitsivät ja miten yksilöistä muodostui joukkue, joka teki suomalaista urheiluhistoriaa.

Kirjassa ehdottomasti parasta on MM-joukkueen pelaajien ja taustahenkilöiden haastattelut. Erityisen miellyttävää on päästä kurkistamaan kattavasti joukkueen arkea huoltajien, fysioterapeuttien ja hierojan kertomana. Virkistävää sisältöä ovat myös tunnelmat ottelupalavereista ja pelien aikana. Niistä paljastuu monta kiinnostavaa yksityiskohtaa.

Lue lisää Jussi Heimon kirjoittamasta Kultaleijonien tarina 2019 -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2019.   
Lahden Seudun Urheilutoimittajat
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti